Køb dine Garnartikler i Tølløse Optik

Strik dig glad

Jeg har strikket i mange år og begejstret for hver ny udfordring en gammel teknik kan give. Og når jeg selv vælger garn er udgangspunktet ikke kun et men mange.
Eksempelvis:

 • mulesing free
 • uvasket garn
 • sted/land og gerne avler

Mulesing betyder konkret, at det er ringmusklen (tarmåbningen) der er eller kan være angrebet af larver, der skæres væk med en skarp saks eller kniv, og i øvrigt helt uden forudgående bedøvelse. Det efterlader fåret med nogle sår der ikke behandles yderligere, men bliver overladt til at hele sig selv.

Jeg prøver at undgå superwashbehandlet garn da garnets egenskaber ødelægges af kloring eller anden kemisk behandling for at overfladebehandle garnet med plastic – (ofte spildolie) Det har jeg ikke lyst til at komme på min egen krop. Ligeså vil der udledes mikropartikler ud via vask i vaskemaskine. Dette er selvfølgelig en holdning jeg bevidst har taget.

 

Der er superwashbehandlet garn der overfladebehandles med harpiks. Sandnes Garn er en af dem. Garnet har dog stadig mistet uldens helt fantastiske egenskaber.

 

Når jeg taler om uldens egenskaber er det blandt andet:

 • når ulden er uvasket er den mere vindtæt/isolerende
 • uld skal ikke vaskes
 • kommer der pletter på lægges strikket i fryseren nogen timer og pletten er til at kratte af
 • ulden rejser sig igen i fugt/tåge/sne – det lægges ud i sneen eller tågen.
 • Uld er noget af det mest bæredygtige der findes når man vælger med omhu. Passer man godt på sit strik holder det i mange år.

 

Jeg har valgt garn til min lille butik i butikken med hjertet og det håber jeg skinner igennem når du kommer for at finde lige det du drømmer om til dit næste projekt.

 

Fra Sandness kan du finde:

Sunday, Double Sunday, Peer Gynt, Peer Gynt Tweed, Line, Alpakka Følgetråd, Alpakka Ull, Børstet Alpakka, Alpakka, Tynn Silk Mohair, Tynn Silk Mohair Print, Poppy, Tweed Recycled

 

Der vil senere på året være muligt at finde:

Tynn Peer Gynt, Tynn Line

 

Så er der Lana Grossa og her kan du finde:

 

Meilenweit Seta, Meilenweit Uni, ECOPUNO handdyed, Bilini

 

Fra Kremke kan du finde:

 

Kremke Soul Wool Edelweiss Classic 4 ply, Kremke Soul Wool Edelweiss Alpaca 4 ply, Kremke Eco Cashmere Fingering, Kremke Soul Wool Morning Salutation Vegan

 

Fra Mayflower er det Original Bomuldsgarn

 

STRIKKEPINDE og HÆKLENÅLE

Addi Lace Nikkelfri rundpinde, CLOVER Bambus rundpinde m. bevægelig kobling, Pony træ strømpepinde, Rainbow aluminium strømpepinde fra Lana Grossa, CLOVER hæklenåle

Det er ligeså muligt at finde tilbehør som maskemarkører og strikkefisk fra bl.a. Kazuri, maskemåler, sakse, uldnåle og meget mere.

 

 

Kommende arrangementer

 

Strik dig glad strikkecafe og strikkehjælp

Kom ind i butikken, hvor jeg på de dage vil holde åbent primært for strikkeinteresserede.

De udvalgte onsdage er til alle Jer der kan lide at tale strik, klappe garn og hygge. Så kom og vær med og del din kærlighed til garn med andre

Jeg vil gerne hjælpe med de udfordringer I kan løbe ind i. Det være sig læse og forstå en opskrift – tekniker – vælge garn / farver, ligesom der forhåbentlig også vil være ligesindede der kan byde ind og hjælpe.

Og sidst men ikke mindst at få en inspirerende strikkesnak. Her handler det om alt det der inspirerer os – griber os og begejstrer os.

 

 • Onsdag d. 5. Juni fra 13.00 til 16.00 –tilmelding nødvendig på sms på 6015 4110

 

 • Onsdag d. 19. Juni fra 13.00 til 16.00 –tilmelding nødvendig på sms på 6015 4110

 

 • Onsdag d. 1. Juli fra 13.00 til 16.00 –tilmelding nødvendig på sms på 6015 4110