Kontaktlinser

 

Jeg er autoriseret kontaktlinseoptiker og har arbejdet med kontaktlinser i mange år.

Jeg arbejder med de kontaktlinser og leverandører jeg kan stå inde for. Det være sig skifteinterval 1 dag – 14 dage eller 1 måned.

Som udgangspunkt er det ikke kun styrkerne der afgør hvilken linse der bliver den endelige linse.

  • ”Motion/træning vil oftest være 1 dagslinser

Ud over mulige begrænsede behov kan valget falde på både 1 dagslinser og 14 dags- og månedslinser.

 

Bestil tid til en synsprøve her på hjemmesiden så vi kan tale om netop dit ønske og dit behov. Jeg bruger den tid der skal til så du får den linse der passer til dig.

 

Jeg har valgt følgende kontaktlinseleverandører:

 

Hvis du har spørgsmål til noget er du velkommen til at sende en mail på  kontakt@tolloseoptik.dk

 

Jeg laver IKKE kontrol af linser købt på nettet.

 

Kontaktlinser tilpasset dit behov

Der kan være mange fordele ved at vælge kontaktlinser fremfor briller. Kontaktlinser bæres direkte på hornhinden og giver derfor fuld bevægelsesfrihed. De sidder ikke i vejen, skærmer ikke udsynet, bliver ikke våde i regnvejr, og de dugger ikke. Kontaktlinser er både beregnet til nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl og når man har brug for læsestyrke.

Vælger du at købe linser hos os, får du mange fordele med i købet. Vi giver mulighed for gratis at prøve linserne – også hjemme hos dig selv. Vores uddannede kontaktlinseoptikere giver grundig instruktion i korrekt brug af linserne, og du får altid tilbudt markedets bedste og nyeste linsetyper. Vi lægger stor vægt på at finde præcis de linser, der passer dine behov – også til bygningsfejl eller med læsestyrke. Desuden får alle vores “linsekunder” kontrolleret deres kontaktlinser løbende, så vi sikrer, at øjets miljø er, som det skal være.

 

 

Sidebillede

1-dagslinser

1-dagslinser er ideelle, hvis du ønsker nye linser hver dag. 1-dagslinser er også det rigtige valg til sport og fritidsaktiviteter, og du slipper for rengøring af linserne. De minimerer risikoen for øjenirritation og er velegnede til brugere, som skifter mellem briller og kontaktlinser.

Døgnlinser

Døgnlinser kan bruges døgnet rundt i op til 30 dage, så du behøver fx ikke at medbringe rensevæske, når du skal hjemmefra. Døgnlinser er fremstillet af et materiale, der tillader stor iltgennemstrømning, og derfor bliver hornhinden ikke irriteret.

14-dagslinser

Denne type linser kræver kun ganske lidt tilvænning. Om nødvendigt kan du sove med linserne enkelte nætter. Der er kun minimal risiko for belægninger, da du skifter til nye linser hver 14. dag. Samtidig er linserne lette og hurtige at rengøre

Månedslinser

Månedslinser kan bruges i op til 30 dage, og herefter skifter du til et nyt sæt linser. Månedslinser er kun til dagsbrug og skal renses hver aften og opbevares i rensevæske natten over – modsat fx 1-dagslinser.

 

Flerstyrkelinser

Kontaktlinser fås også med glidende overgang, så det er muligt at se skarpt på alle afstande. Denne type linser kan kræve tilvænning, men tilbyder god synskomfort. Samtidig kan du vælge mellem korttidslinser og langtidslinser.

Kontaktlinsepleje

Alt efter kontaktlinsetype skal der bruges forskellige væsker.Jeg rådgiver dig under kontaktlinsetilpasningen til den optimale leje af dine kontaktlinser. Følgende muligheder står til udvalg:

All-In-One linsevæske

Denne linsevæske er egnet til alle rensestadier. Den både renser, desinficerer, skyller og opbevarer dine kontaktlinser. Det er derfor den mest praktiske og nemme løsning i hverdagen. Desværre er en All-In-One væske ikke egnet til alle øjne og ved meget beskidte eller belagte linser ikke altid tilstrækkelig.

Brintoverilte-system

Brintoverilte-systemer er specielt egnede til desinfektion af kontaktlinser ved meget sarte øjne, fordi de ikke indeholder konserveringsmidler. Ved anvendelse af en brintoverilte-system er det vigtigt at huske, at væsken ikke må komme i øjet. Væsken skal altid neutraliseres før man sætter linser i øjnene.

Saltvandsopløsning

Dette er et supplement til de andre væsker og kan bruges til at rense og skylle linserne. Det kan ikke bruges til desinficering og opbevaring af linser, her skal du bruge en All-In-One væske eller et brintoverilte-system.

Enzymrensemiddel

Disse proteinrensende tabletter/dråber kan bruges til en mere ”dybdegående rensning” af kontaktlinser. De fjerner uden problemer protein-aflejringer, støv og skidt. De skal bruges som supplement til den almindelige plejerutine.

Øjendråber

Hvis du ofte lider af tørre øjne så kan øjendråber afhjælpe problem