Glassets opbygning

Glasopbygning-Lag

Hos Tølløse Optik bruger vi førende glasleverandører, herunder Optiswiss fra Schweiz, der er blandt de mest innovative i verdenen.

Optiswiss har udviklet og produceret optiske glas siden 1937 og er i dag en international anerkendt producent indenfor højteknologiske glas.

Glassene bestilles direkte fra butikken, efter dit stelvalg, direkte hos Optiswiss der arbejder i 3 holdsskift  6 dage om ugen, for at sikre dig hurtig leverance.

Tølløse Optik har mere end 15 års gode erfaringer med med Optiswiss som leverandør.
Din garanti for superb kvalitet og holdbarhed.

 

Ud over det brede spektrum af glas inden for daglig brug, arbejde, sport, kørebriller og specialoptik

Desuden tilbyder OptiSwiss også smukke Swarovski Zirconia og Pure Diamond indfatninger i selve glasset, for det mere eksklusive look.

 

Yderligere har vi også kontakt til flere mindre glassliberier som kan levere specialløsninger hvis du har specielle behov eller ønsker.

Ovenstående muligheder giver rige muligheder for at sikre en optimal glasløsning individuelt tilpasset netop dig.

 

Lidt om glas

MINERALGLAS:

Er fremstillet i “rigtig” glas, hvilket bevirker at glasset er tungere end plast og kan knuses, hvis man taber brillerne. Glassenes overflade er hårdere end letvægtsglas, men denne fordel er blevet mindre i dag, da man kan hærde letvægtsglassene. Tidligere fremstillede man næsten udelukkende brilleglas af mineralglas, men i dag bliver der solgt færre og færre brilleglas i dette materiale.

PLASTGLAS:
Plast- eller mineralglas Den afgørende forskel er, at plast er lettere og mere brudsikkert men mindre modstandsdygtig overfor ridser end mineralglas.

Mineralglas:
– Kan laves tynde selv ved meget høje styrker
– Modstandsdygtige over for ridser på grund af deres hårde overflade
– Giver mulighed for forskellige refleksbehandlinger og glasfarver
– Giver hurtigere farveskift end i plastglas

Plastglas:
– Kan laves tynde
– Er lettere end tilsvarende styrker i mineralglas
– Er mere brudsikker end mineralglas
– En hærdning gør dem mere modstandsdygtige overfor ridser
– Giver mulighed for forskellige refleksbehandlinger og glasfarver

 

HÆRDNING AF GLAS:
Alle vore glas hærdes, så overfladen bliver mere modstandsdygtig over for brud og ridser. Proceduren varierer alt efter, om det er mineral- eller plastglas, der skal hærdes.

FARVESKIFTENDE GLAS:
Er den ideelle løsning ved udendørs arbejde. Fordelen er, at glasset skifter farve efter lysforholdene – og det sker hurtigt og ubemærket. UV-strålingen “styrer” farvepigmenterne i glasset, jo stærkere lys, jo mørkere bliver glasset. Glasset yder på den måde automatisk den optimale lysbeskyttelse. Men der er enkelte ulemper ved glasset. F.eks. er det lyset, der afgør hvornår du har solbriller på. Når du går fra lys til skygge sker farveskiftet langsommere. Endelig bliver brillerne ikke helt så mørke som man kunne ønske sig ved bilkørsel, fordi bilens rude sluger en del af UV-strålerne.

TONEDE GLAS:
Svagtonede glas kan være med til at udjævne kontraster og giver et mere behageligt “lys” at se tingene i.

REFLEKSFRI GLAS :
ALLE vore glas er anti-refleksbehandlet sine brilleglas, er det primært for at undgå det generende genskin, som opstår når sollys og elektrisk lys rammer den våde vej, det hvide papir, pc-skærmen o.s.v. Genskinnet er med til at sløre det billede du ser, og det kan give fornemmelsen af at se dobbelt. Det er utroligt anstrengende for øjnene. En effektiv antirefleksbehandling kan fjerne op til 99% af genskinnet og derved give et skarpt og tydeligt billede uden forstyrrende synsindtryk. Kosmetisk set bliver øjnene desuden også tydeligere bag brilleglas, der er behandlet med anti-refleks. I dag laves der stort set ikke glas uden refleksbehandling.

 

Glastyper

ENKELTSTYRKE GLAS:
Kniber det med at se klart og tydeligt på tæt hold, eller er det tværtimod dit afstandssyn der er uskarpt? Det ene problem kan du løse med briller med enkeltstyrkeglas.

FLERSTYRKE GLAS:
Kniber det med at stille skarpt både på tæt hold, på mellemdistance og på afstand hedder løsningen flerstyrkebriller. Fordelen er, at give et klart syn på alle afstande. Dermed kan du nøjes med et par briller til alle situationer, frem for at skifte mellem læse- og afstandsbriller.

BIFOKAL GLAS:
Læsefeltet er indsat i brilleglasset som et “ekstra” vindue i brilleglasset og kan umiddelbart ses i glasset.

PROGRESSIV GLAS:
Læsefeltet er isat brilleglasset med glidende overgang og kan ikke ses i brilleglasset.
Nogle mener at denne løsning er pænest, men den kan kræve lidt mere tilvænding, især når man går ned ad trapper.