Brille- og Solbrille -stel

 

Voksne

 

 

Børnestel

 

Husk: Alle stel kan isættes solbrilleglas med styrke

 

Herudover har vi altid et stort lager af:
  • SOLBRILLER
  • CLIP-ON
  • SUN COVER

 

Hos Tølløse Optik kan du vælge imellem et utal af forskellige Solbrillestel, eller Brillestel, hvori du kan få isat dine egne styrker og glasfarver.

 

Stil Guide

En generel vejledning, når man skal vælge sin nye brille, er, at man altid skal vælge en brille, der passer til ansigtets størrelse. Stellet må aldrig hvile på kinderne og det giver en god indramning af øjnene at stellet flugter med øjenbrynene, men ikke skygger for dem. Samtidig skal man vælge stel i farver der passer til ens hår og øjne, hvis man har varme farver skal man vælge varme farver og omvendt hvis man har kolde farver skal man holde sig til kolde farver. Det betyder at man godt kan vælge en farve som er anderledes end ens øjne og hår, så længe den er indenfor ens farveskala.

________________________________________

Ansigtsform

Et ovalt ansigt er kendetegnet ved balancerede proportioner og kæben er ofte smallere end pande. Det ovale ansigt er normalt en halv gang længere end det er bredt.

Et rundt ansigt har kindbenet som det bredeste punkt og har samme længde som bredde. Et rundt ansigt har ofte bløde linier. Man kan give et rundt ansigt længde ved at vælge smalle briller med en tydelig bro, som giver vægt til ansigtets øverste del, på den måde kan man visuelt forlænge ansigtet.

Et aflangt ansigt er længere end det er bredt og kan have lange lige ’kindsider’ og nogen gange også en lang næse. For at give større bredde til et aflangt ansigt kan man vælge et relativt kraftigt stel med dekorationer ved tindingerne.

 

Et diamantformet ansigt har høje kindben, men er smalt omkring øjnene og hagen. For at understrege øjnene og de høje kindben kan man vælge et stel med ovale eller mandelformede glas. Man kan også vælge stel med en markant linie ved brynet.

Et firkantet ansigt har en bred pande og en stærk kæbelinie og det er lige så bredt som det er højt. For at gøre et firkantet ansigt blødere kan man vælge en brille med buede former og rundede hjørner.

Et hjerteformet ansigt er bredere for oven end for neden med en høj pande og en smal hage. En måde at udligne forskellen mellem øverste og nederste del af ansigtet er at vælge en brille med en bred underkant eller uden overkant. På den måde kan man skabe balance mellem den høje pande og den smalle hage.

Et trekantet ansigt har de omvendte proportioner af det hjerteformede ansigt, det vil sige en smal pande og en bred eller markeret kæbe. Her kan man med fordel vælge et kraftigt stel som markerer den øverste del af ansigtet. Man kan også vælge en brille med pynt på den øverste del af stellet eller et stel med iøjnefaldende farver.

Huden er det mest afgørende i forhold til at vælge farve på dine briller. Man kan enten have en blå (kold) eller gul (varm) hudtone. Hvis ens hud er solbrun eller man har let ved at blive brun, så har man sandsynligvis en gul (varm) hudtone. Derimod hvis man er meget lys eller har let ved at rødme, så har man sandsynligvis en blå (kold) hudtone.
Det betyder ikke at man nødvendigvis skal vælge gule eller blå briller. Det betyder at man skal vælge farvetone efter ens hudtone. F.eks. kan man med en blå hudtone vælge pink eller sorte briller, mens man med en gul hudtone kan gå efter knaldrøde eller brune briller. Grønne farver kan bruges til begge hudtoner, men det er vigtigt at lægge mærke til om den grønne hælder i retning af det gule eller det blå.

____________________________________

Øjenfarven er det næste man skal se på, når man vælger briller. Nuancerne i øjenfarven kan variere meget, derfor er det vigtigt at lægge mærke til, hvilken retning ens øjenfarve går i. Lysebrune øjne er oftes varme, fordi de går mod gult, mens mørkebrune øjne kan være kolde, fordi de går mod blå eller sort. Sådan er det også med blå øjne, som man umiddelbart skulle tro bare var kolde. Men hvis den blå tone går over mod det grå, så er der ofte tale om en varm farve.

 

Farve

Med hensyn til hvilke farver man kan vælge, er der tre vigtige guidelines:

  • Alle mennesker kan enten deles ind i varme eller kolde farver.
  • Man ser bedst ud med en farve der holder sig inden for ens varme eller kolde skala
  • Man ser bedst ud med en farve der er afstemt efter ens personlige hår, øjen og hudfarve.

 

 

____________________________________

Hårfarven har også betydning for hvilken farve brillestel, der klæder en bedst. F.eks. er rødblond, platin, sort-blå, hvid, salt og peber og ’leverpostejsfarvet’ kolde farver, mens gylden blond, sort, gyldenbrun, ’gulerodsfarvet’ og kastanjebrun er varme farver. I Norden har de fleste mennesker en grønlig tone i deres hår, som gør deres hårfarve kold.

____________________________________

Gode farver til den kolde farveskala er: Sort, rosa, blågrå, blomme, magenta-rød, pink, jadegrøn, blå, mørk ravfarvet og røgfarvet.

Til den varme farveskal er gode farver: kamel, kaki, guld, kobber, fersken, orange, coral, off-white, knaldrødt, varm blå og lys ravfarvet.

Når man er kommet frem til ens ansigtsfacon og primære farveskala, skal man overveje, hvilken type man er og hvad man skal bruge brillen til.
Foretrækker man at ens brille er diskret og ’usynlig’ kan man vælge et stel med få detaljer og en farve tæt på ens hårfarve. Kan man derimod godt lide at ens brille bliver bemærket, kan man gå efter markante eller kraftige stel med iøjnefaldende farver.
Det er også en god ide at overveje mere end et par briller. På den måde kan man ’dresse’ op eller ned, de fleste mennesker ser forskellige ud alt efter om de er på vej på arbejde eller til fest, og ens brille kan være med til at understrege ens udseende, om det nu er et seriøst arbejdslook eller et mere løssluppent festlook.
Alder er endnu et aspekt, man kan inddrage i sit valg af briller. Stel uden for mange detaljer kan virke foryngende, mens et kraftigt stel kan give seriøsitet til et ungt ansigt.